تفاوت توده و کیست با تومور چیست و نشانه های آن
تومور چیست
تومور چیست ,تومور مغزی چیست,تومور مارکر چیست,تومور هیپوفیز چیست,تومور استخوانی چیست,تومور مثانه چیست,تومور مغز چیست,علت تومور مغزی چیست
توضیحاتی در مورد تومور چیست
تومور (باریشه لاتین tumor) یا غده که به معنی هر نوع برآمدگی بدن میباشد نوعی نئوپلازی است. تومور در زبان عامیانه به اشتباه برابر با سرطان دانسته میشود در حالیکه سرطان خود نوعی تومور و همیشه بدخیم است ولی تومور میتواند ماهیت خوشخیم یا بدخیم داشته باشد. در این مطلب از سایت جسارت در مورد تومور چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
انواع تومور چیست
خوشخیم: کشنده نیست و به سایر نواحی بدن دست اندازی (invasion) ندارد. بدخیم: کشنده است و در مراحل رشد خود به سایر نواحی بدن دست اندازی میکند. دست اندازی تومورها بسته به ماهیت شان میتواند تهاجم مستقیم نسج تومور به بافتهای مجاور با نام اینفیلتراسیون (درگیری اولیه) ویا از طریق خون یا لنف با نام متاستازی (درگیری ثانویه) باشد.
تومور خوش خیم
تومور خوشخیم چیست؟ تومورهای خوشخیم در شرایطی پدید میآید که سلولهای بدن فرد بدون وقفه تقسیم شوند. این تومورها را بر اساس محل تقسیم شدنشان نامگذاری و طبقهبندی میکنند. برای مثال, تومور چربی از سلولهای چربی نشاءت میگیرد. تومورهای خوشخیم همیشه به درمان نیاز ندارند. رشد تومورهای خوشخیم سلولهای دیگر را درگیر نمیکند و همانند سلولهای سرطانی در سلولهای دیگر سرایت نمیکنند. تومورهای خوشخیم میتوانند در هر جای بدن ایجاد شوند. شاید در قسمتی از بدن خود متوجه یک توده شوید که از بیرون مشخص باشد و تصور کنید یک سلول سرطانی است. برای مثال, گاهی زنان در سینههای خود متوجه تودهای میشوند که فکرشان را مشغول میکند. در حقیقت بیشتر تودههای سینه خوشخیم هستند, زیرا بدن برای رشد به این تومورهای خوشخیم نیاز دارد. از هر ۱۰ زن ۹ تن از آنها این تومورهای خوشخیم را در بدن خود مییابند. احتمال بروز تومورهای خوشخیم استخوان از تومورهای بدخیم بیشتر است.
علل تومور چیست
بهطور کلی دو دسته تومور وجود دارد. نئوپلاستیک: بیشتر (و نه همه) نئوپلاسمها تومورساز هستند. غیر نئوپلاستیک: التهاب شایعترین علت میباشد. از علایم کلاسیک التهاب در پزشکی نیز تورم است. ورم یا ادم که ناشی از تجمع مایع در بافت است. مالفورماسیون یا اشکالات ساختاری مادرزادی خونریزی در یک فضای بسته کیست، تجمع مایع در یک ساختار بسته که نمونه شایع آن کیستهای پستانی است.
رشد تومورهای مغزی
از آنجا که تومورهای مغزی می توانند در بخش هایی از مغز رشد کنند که مهارت های حرکتی، گفتاری، دیدی و تفکری را کنترل می کنند، توان بخشی ممکن است بخش ضروری بازیابی باشد. بسته به نیازهای شما، ممکن است پزشک این موارد را توصیه می کند: درمان فیزیکی برای کمک به شما در بازیابی توانایی های حرکتی و یا قدرت ماهیچه ای کار درمانی حرفه ای که به شما کمک می کند به فعالیت های روزمره خود برگردید، از جمله کار، بعد از یک تومور مغزی یا دیگر بیماری ها گفتار درمانی با متخصصان در مشکلات گفتاری (پاتولوژیست گفتاری) می تواند به شما کمک کند تا صحبت کنید آموزش خصوصی کودکان در سن مدرسه، برای کمک تا بتوانند با تغییرات در حافظه و تفکر پس از یک تومور مغزی کنار بیایند.
نحوه انتشار تومور
انتشار لنفاوی سلولهای تومور در داخل عروق لنفاوی مجاور رشد کرده و از یکدیگر جدا شده و به غدد لنفاوی آن منطقه منتقل میشوند، که در آنجا ممکن است رشد ثانویه روی دهد. رشد ثانویه ممکن است در نهایت غده لنفی را نابود ساخته و مجددا به داخل عروق لنفاوی راه یافته و از طریق سیستم لنفاوی به سمت جلو پیشروی مینماید. انتشار عروقی سلولهای تومور ممکن است به مویرگها یا وریدهای محلی حمله کرده و از طریق جریان خون به سمت جلو حمل شوند. این سلولها در شبکههای مویرگی سایر اندامها مستقر شده و آنگاه رشد ثانویه ممکن است صورت گیرد. سلولهای تومور که وارد شاخههای ورید باب میشوند تمایل به مستقر شدن در کبد دارند. سلولهایی که وارد وریدهای سیستماتیک میشوند تمایل به استقرار در ریهها دارند. به هر حال ، برخی از سلولهای تومور ، از طریق مویرگهای ریوی عبور کرده و ممکن است رشد ثانویه را در سایر بافتها ایجاد کنند. سلولهای بدخیم ناشی از تومورهای اولیه ریه ممکن است به همین طریق وارد گرش خون سیستماتیک شده و رشدهای ثانویه را در بافتها دیگر تشکیل دهند. انتشار توسط مهاجرت سلولهای تومورهایی که دارای یک پرده سروزی میباشند ممکن است از آن جدا شده و روی قسمتهای دیگر آن پرده کاشته شوند. به عنوان مثال ، کارسینوم تخمدان ممکن است به این طریق در سرتاسر حفره صفاق پخش شود. تهاجمات موضعی و انتشار متاستاتیک تومورهای بدخیم ، خارج ساختن کال آنها را فوقالعاده مشکل میسازد. سرعت رشد تومورهای بدخیم بطور قابل توجهی فرق میکند. ولی بطور کلی ، هرچه سلولها کمتر تمایز یافته باشند، تومور سریعتر رشد میکند.
تومور و شیمی درمانی
شیمی درمانی از داروها برای کشتن سلول های تومور استفاده می کند. شیمی درمانی را می توان به شکل قرص مصرف کرد و یا به رگ تزریق کرد (درون وریدی).شیمی درمانی اغلب برای درمان تومورهای مغزی مورد استفاده قرار می گیرد (تمودار)، که به عنوان یک قرص مصرف می شود. داروهای شیمی درمانی بسته به نوع سرطان به کار می روند.عوارض جانبی شیمی درمانی به نوع و مقدار دارویی که شما دریافت می کنید بستگی دارد.شیمی درمانی می تواند موجب تهوع، استفراغ و ریزش مو شود.آزمایش های سلول های تومور مغزی شما می تواند مشخص کند که سلول های تومور مغزی شما می تواند شیمی درمانی شود یا خیر.نوع تومور مغزی نیز در تعیین این که آیا شیمی درمانی توصیه می شود یا خیر، مفید است.
- ۹۷/۱۰/۰۱